Desi impropriu spus "tratamentul rubeolei" deoarece nu se administreaza nici un medicament pentru a vindeca boala ci doar pentru a scadea febra daca este necesar, tratamentul in sine se rezuma la repaus si o hidratare cat mai buna. In cazuri rare se pot folosi creme sau solutii calmante la nivelul pielii. Scopul tratamentului in cazul nou nascutilor este orientat impotriva complicatiilor ce pot aparea.
Problemele legate de malformatiile cordului pot fi rezolvate cu succes pe cale chirurgicala.
Deoarece pe o perioada de 7 zile de la debut, copilul cu rubeola este contagios, este recomandat sa fie tinut in casa, sub supraveghere, nu in spatii publice, scoala sau gradinita.
Nu exista tratament nici pentru femeile insarcinate si in acest caz problema infectarii fatului este destul de delicata datorita urmarilor ce pot surveni.
In general infectia cu rubeola nu pune probleme mari, prognosticul fiind favorabil. Cel mai bun lucru ce poate fi facut in fata rubeolei este vaccinarea. 
Vaccinarea este metoda prevenirii infectiei cu rubeola si este eficienta. Vaccinul se administreaza in doua doze, una pana la varsta de 18 luni iar cea de a doua la varsta de 36 luni. Odata administrat virusul nu mai ridica probleme toata viata.
In cazul femeilor insarcinate se va evita aplicarea vaccinului pe timpul sarcinii, acesta aplicandu-se dupa nastere. Acest lucru se face deoarece vaccinul are in componenta sa virus viu si exista riscul aparitiei rubeolei congenitale la copil.




Comments are closed.